Caută
Close this search box.

Termeni și condiții

1. ASPECTE GENERALE

1.1. Societatea S.C. BRYANY SIB S.R.L., societate cu răspundere limitata de naționalitate romană, cu sediul social situat în Romania, județul sIBIU, municipiul sIBIU, str. Masinistilor, nr. 73, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. de ordine J32/1134/2011, cod unic de înregistrare (CUI) RO 29413870.

1.2. Accesarea și utilizarea Site-ului, inclusiv a oricărei pagini sau secțiuni componente ale acestora, sau a oricărui Serviciu furnizat prin intermediul Site-ului se poate face numai în conformitate cu prezentele Termeni și Condiții, care includ Politica GDPR, Politica de utilizare a cookies-urilor și Politica privind supravegherea prin mijloace video (CCTV) care sunt, de asemenea, postate pe web-site-ul www.bijuteriaalmas.ro

1.3. Pentru utilizarea servicilor, putem solicita utilizatorului să își exprime acordul cu privire la acești Termeni și condiții printr-o acțiune specifică, care are semnificația unui consimțământ neechivoc (e.g. bifarea căsuței specifice „am citit și sunt de acord cu termenii și condițiile site”).

1.4. Pentru a asigura respectarea condițiilor de acces și utilizare a Serviciilor, Utilizatorii trebuie să verifice la momentul fiecărei accesări a Site-ului și termenii și condițiile de utilizare. Chiar daca omiteți să analizați termenii și condițiile, dar utilizați Site-ul, vom considera că ați acceptat acest set de Termeni și Condiții (inclusiv orice actualizare a acestora).

1.5. Dacă nu sunteți de acord cu prevederile din acest set Termeni și Condiții (inclusiv orice actualizare a acestuia), vă rugam să nu utilizați, sau după caz, să încetați utilizarea Site-ului, sau a Serviciilor oferite de Noi, după caz.

1.6. Vânzătorii Site-ului, prin intermediul magazinului online, accesibile prin acesta, sunt următoarele persoane juridice:

– Cu privire la articolele cu și din argint și aur si orice fel de bijuterii  – BRYANY SIB S.R.L., societate cu răspundere limitata de naționalitate romană, cu sediul social situat în Romania, județul sIBIU, municipiul sIBIU, str. Masinistilor, nr. 73, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. de ordine J32/1134/2011, cod unic de înregistrare (CUI) RO 29413870.

1.7 Obiectivul Site-ului este de a pune la dispoziția clienților, serviciile societății noastre. 

1.8 Anumite părți/segmente/module ale Site-ului, furnizate prin acesta, pot conține alți termeni și condiții, care să necesite să acceptați anumite condiții suplimentare, sau să introduceți date specifice pentru aceste părți/segmente/module sau servicii. În caz de conflict sau neconcordanță între termenii și condițiile de față și condițiile pe care trebuie să le acceptați pentru a utiliza alte părți/segmente/module ale Site-ului sau alte servicii, furnizate prin acesta, vor prevala cele din urma și sunteți obligat să le luați la cunoștință.

1.6. Definiții:

“Site” – domeniul bijuteriaalmas.ro. Site-ul este înregistrat sub numele BRYANY SIB S.R.L., societate cu răspundere limitata de naționalitate romană, cu sediul social situat în Romania, județul sIBIU, municipiul sIBIU, str. Masinistilor, nr. 73, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului sub nr. de ordine J32/1134/2011, cod unic de înregistrare (CUI) RO 29413870.

“Cumpărător” – orice persoană fizică care are vârstă peste 18 ani sau persoană juridică care plasează o Comanda

“Comanda” – Documentul electronic cu ajutorul căruia Cumpărătorul transmite Vânzătorului intenția să de a achiziționa produse de pe Site.

“Contract” – reprezintă contractul la distanță încheiat intre Vânzător și Cumpărător, fară prezența fizică simultană a Vânzătorului și a Cumpărătorului.

„Confirmarea” este procesul prin care Societatea confirmă Clientului că a fost primită Comanda pe care acesta a plasat-o. După primirea Confirmării Comenzii, comanda nu mai poate fi refuzată de către Client.

Conținut:

Toate informațiile de pe Site care pot fi accesate prin intermediul unui echipament electronic.

Orice formă de comunicare transmisă de către Vânzător Utilizatorilor prin intermediul oricăror mijloace electronice sau de altă natură.

“Comunicări comerciale” – Mesaje prin intermediul Site-ului, e-mailului, telefonului mobil în care Vânzătorul îi transmite Utilizatorului informații privitoare la campaniile în derulare, ofertele și promoțiile curente sau viitoare, campanii de retargetare, sondaje de opinie sau informații cu caracter general

“Tranzacție” – încasarea sau rambursarea unei sume rezultate din vânzarea unui produs prin intermediul Site-ului, în funcție de modalitatea de plată sau rambursare

2. DREPTUL DE PROPRIETATE

2.1. Articolele (texte + imagini) publicate de Societate se află sub protecția legilor privind drepturile de proprietate intelectuală (cum ar fi : Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice). Reproducerea oricărui material scris sau ilustrativ din aceste articole este categoric interzisă în lipsa consimțământului prealabil al editorului.

3. CONȚINUTUL MESAJELOR DE PE SITE

3.1. Clientii sunt în exclusivitate răspunzători pentru conținutul mesajelor lor.

3.2. Pentru a se stabilii o legătură de comunicare bazată pe decență și respect reciproc, rugăm toți utilizatorii să țină cont de următoarele reguli:

a) Nu utilizați un limbaj indecent; injuriile de orice fel nu sunt permise; Nu este permisă folosirea numelor care conțin injurii, trivialități, cuvinte vulgare;

b) Nu sunt permise mesajele antisociale; cele care incită la acțiuni ilegale, la violență sau xenofobie;

c) Nu sunt permise postările care conțin discriminări, indiferent dacă acestea se referă la sex, vârstă, religie, orientare sexuală etc;

d) Toate mesajele exprima doar punctul de vedere și opiniile autorilor acestora; întreaga responsabilitate, din punct de vedere legal, revine în întregime autorilor în cazul articolelor postate pe Site;

e) este interzisă folosirea informațiilor oferite de ceilalți membri pentru a obține foloase materiale sau în scop comercial.

f) este interzisă strângerea/colectarea de date personale despre ceilalți Utilizatori ai Site-ului;

g) este interzisă postarea, încărcarea sau transmiterea sub orice fel de pe Site a materialelor ilegale sau a materialelor care nu respectă legislația aplicabilă, inclusiv legislația în materia drepturilor de autor, a mărcilor sau altor drepturi de proprietate industrială;

h) este interzisă folosirea Site-ului în scopul promovării de activități ilegale, sau furnizării de informații legate de activități ilegale;

i) este interzisă folosirea Site-ului pentru postarea sau transmiterea de mesaje de tip publicitar, promoțional sau „spam”;

j) Nu sunt permise mesajele care conțin date cu caracter personal precum numarele de telefon, adrese, CNP, serii de BI/CI, ID-uri de messenger, adrese de e-mail;

k) este interzisă pretinderea că sunteți o altă persoană, reprezintati o altă instituție sau pretinderea în mod fals că sunteți afiliată cu o persoană sau instituție;

3.3. Pentru nerespectarea acestor reguli de către Utilizatori, Societatea își rezervă dreptul de a interzice accesul la Site și sau la oricare dintre Serviciile oferite.

3.4. Societatea nu controlează, doar supraveghează conținutul mesajelor transmise pe Site.

4. DECLARAȚII ȘI GARANȚII

4.1. Societatea nu garantează că informațiile conținute în Site sunt pe deplin complete sau exacte;

4.2. Societatea nu garantează că informațiile introduse de utilizatorii website-ului sunt reale, corecte și nu își asuma răspunderea pentru modul în care vizitatorii le folosesc;

4.3. Societatea nu garantează că informațiile sau serviciile de pe Site vor satisface toate cerințele vizitatorilor;

4.4. Societatea nu își asuma răspunderea pentru rezultatele obținute de vizitatori ca urmare a folosirii informațiilor sau serviciilor din Site; utilizarea informațiilor și a serviciilor din Site se face pe propria răspundere;

4.5. Societatea nu garantează că serviciile din Site vor funcționa constant, neîntrerupt, fară erori;

4.6. Societatea nu își asumă responsabilitatea pentru eventualele pagube pe care Utilizatorii le-ar putea avea din cauza nefuncționării temporare sau defectuoase a site-ului  sau pentru folosirea informațiilor obținute prin utilizarea link-urilor din Site către alte site-uri (utilizarea lor este la latitudinea Utilizatorilor).

5. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin înregistrarea unei Comenzi, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare aleasă de Vânzător pentru operațiunile sale comerciale (telefon sau e-mail).

După efectuarea Comenzii, Cumpărătorul va primi din partea Vânzătorului o notificare electronica (telefon sau e-mail).

Contractul dintre Cumpărător și Vânzător este considerat încheiat în momentul în care Cumpărătorul va primi produsul din partea Vânzătorului, după efectuarea plății conform termenelor agreate.

6. POLITICA DE VÂNZĂRI ONLINE

Toate prețurile bijuteriilor prezentate pe Site sunt exprimate în lei (RON) și includ T.V.A.

Utilizatorul poate comunica cu Vânzătorul prin accesarea numarului de telefon pus la dispozitie pe Site. 

Vânzătorul are libertatea de a utiliza datele primite de la Utilizator, conform politicii de confidențialitate, în scopul realizării de studii de caz, profil de client, comportament client în vederea îmbunătățirii serviciilor.

6.1 PREȚURI ȘI MODALITĂȚI DE PLATĂ

(1) Magazinul electronic oferă următoarele opțiuni de plată pentru Produsele selectate de Client prin transfer bancar sau plata ramburs.

(2) Conform prevederilor legale asupra plății Produselor în numerar, limitează tranzacțiile efectuate de persoanele fizice până la 10 000 (zece mii) RON, iar de persoanele juridice de până la 5 000 (cinci mii) RON.

(3) Obținerea plății de către Bijureria Almas nu înseamnă Acceptarea Comenzii și plata în sine nu implică obligația Societății de a onora Comanda, decât dacă sunt îndeplinite celelalte condiții, și anume Clientul a prezentat toate documentele care i-au fost solicitate de catre angajatul bijuteriei Almas, solicitarea acestora impunându-se conform legislației în vigoare, respectiv, Produsele comandate de Client au fost livrate și predate. În cazul în care Comanda nu este onorată, din cauza neîndeplinirii uneia dintre condițiile enumerate mai sus, suma achitată de Client urmează a-i fi returnată acestuia.

(4) În cazul opțiunii de plată prin transfer bancar, plata urmează a fi realizată din contul bancar al persoanei ale cărei date sunt menționate în Comandă. În caz contrar, Bijureria Almas are dreptul de a refuza onorarea Comenzii și de a nu livra Produsele.

CERINȚE ASOCIATE CU LEGEA NR. 129/2019 PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA SPĂLĂRII BANILOR ȘI FINANȚĂRII TERORISMULUI, PRECUM ȘI PENTRU MODIFICAREA ȘI COMPLETAREA UNOR ACTE NORMATIVE Avand in vedere dispozitiile Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative precum si legislatiei relevante in domeniu in Romania si la nivel european, Bijuteria Almas poate solicita Clientilor date suplimentare si poate aplica o verificare complexa (aplica masuri de cunoastere a clientelei) inainte a efectua o operatiune ocazionala.

7. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Conținutul, logo-urile, reprezentările stilizate, simbolurile comerciale, imaginile statice, imaginile dinamice prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a Vânzătorului.


Este interzisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul, alterarea, utilizarea, oricărui Conținut în orice alt context decât cel original intenționat de Vânzător, îndepărtarea însemnelor care semnifica dreptul de autor al Vânzătorului asupra Conținutului.

Utilizatorul poate copia, transfera și/sau utiliza Conținutul numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intra în conflict cu prevederile Termenilor și Condițiilor.

8. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe Site, Utilizatorul declară că accepta să fie contactat de către Vânzător prin orice mijloace disponibile, prin completarea informațiilor din datele de contact: nume, prenume, adresa de e-mail, număr de telefon și înțelege că aceste date urmează a fi procesate în baza de date a Vânzătorului în scopul îmbunătățirii serviciilor și relațiilor comerciale.

9. CONFIDENȚIALITATE

Vânzătorul va pastra confidentialitatea informațiilor de orice natură pe care Cumpărătorul i le furnizează.

Bijuteria Almas colectează următoarele informații cu caracter personale prin intermediul Site-ului:

• Informații de contact (nume, prenume, vârstă, adresa de e-mail, adresa de livrare, telefon) 

• Comentarii și alte tipuri de conținut pe care le furnizează Clientul

• Informații privitoare la interesele personale

• Informații demografice

• Date de localizare (din adresa de livrare)

10. COMANDA

10.1 Orice produs se realizeaza pe baza de comanda, termenul acesteia putand varia in functie de termenele pe care Bijuteria Almas le stabileste impreuna cu Cumparatorul.

10.2 Modelul (inclusive latimea si/sau numarul pietrelor) ales in momentul plasarii comenzii NU se mai poate modifica ulterior.

10.3 Gravura interioara se stabileste in momentul plasarii comenzii, dupa acest moment NU se va mai putea modifica (adauga/renunta/modifica). 

10.4 Cumpărătorul realizează Comanda prin accesarea butonului de WhatsApp, iar finalizarea Comenzii la efectuarea plații, alegând una din metodele specificate de Vânzător.

10.5 Prin realizarea comenzii și finalizarea plații, Cumpărătorul își asuma răspunderea ca toate datele furnizate sunt corecte și complete în momentul achiziției.

10.6 Prin finalizarea procesului de Comandă, Cumpărătorul consimte că Vânzătorul îl poate contacta prin toate mijloacele stipulate, atunci când situația o va impune.

10.7 Pentru situațiile în care banca emitentă a cardului Cumpărătorului nu acceptă plata – în cazul plații online, sau datele furnizate de Cumpărător sunt eronate sau incomplete, Vânzătorul își acorda dreptul de a anula Comanda. Acesta va emite spre Cumpărător o notificare și va fi exonerat de orice obligație ulterioară.


!!! In cazul in care Cumparatorul isi doreste modificari asupra modelului DUPA momentul plasarii comenzii, acest lucru se va realiza contra cost de catre Cumparator (acest fapt putand modifica termenul de executie si implicit de livrare al comenzii).

11. COMANDA ȘI LIVRAREA 

11.1 Termenul de livrarea este stabilit de comun accord intre Cumparator si Vanzator in momentul plasarii comenzii, acesta putand varia intre 7-10 zile in functie atelietul de productie.

11.2 Recomandam ca termenul de livrare sa fie ales in asa fel incat sa existe un termen de aproximativ 10 zile pana la eveniment, pentru a evita eventuale neplaceri.

 11.3 Termenul de livrare se va alege in asa fel incat sa cuprinda si perioada de livrare.

11.4 Termenul de livrare nu se mai poate modifica de catre Cumparator dupa plasarea Comenzii.

12. FACTURARE – PLATĂ

După finalizarea Comenzii, Vânzătorul va emite spre Cumpărător o factura pentru produsele livrate, în baza datelor furnizate de acesta, conform legislației în vigoare.

Ce fel de date?: nume, prenume, adresă, CNP și date CI, datele de înregistrare fiscală (pentru societăți) dacă este cazul.

Scopul și durata?: datele transmise mai sus constituie elemente esențiale în emiterea și înregistrarea documentelor fiscale potrivit dispozițiilor legale ale art. 319 și altele din Codul fiscal pentru factura fiscală, precum și ulterior, în vederea conformării cu obligațiile legale aplicabile privind arhivarea, întrucât potrivit art. 25 din Legea contabilității nr. 82/1991 facturile se arhivează pe o perioadă de 5 ani. De asemenea, pot exista situații în care legea ne obligă să permitem accesul autorităților de supraveghere, fiscale și judiciare.

Consimțământul tău cu privire la procesarea datelor personale ce îți aparțîn este voluntar. Cu toate acestea, în cazul în care refuzi să îți exprimi acest consimțământ, va deveni imposibilă emiterea documentelor solicitate, respectiv derularea relațiilor comerciale.

Drepturile: pentru a proteja datele cu caracter personal pe care ni le-ai încredințat și având în vedere Regulamentul 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului (UE) din 27 aprilie 2016 și intrat în vigoare la 25 mai 2018, te informăm că în conformitate cu Regulamentul antemenționat mai sus, precum și alte dispoziții naționale legale aplicabile, ai următoarele drepturi: de acces, de rectificare și, fără a încălca dispozițiile fiscale în vigoare, de ștergere a datelor tale, dreptul de a-ți retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor și dreptul de a te opune prelucrării datelor, dreptul de a restricționa/limita prelucrarea, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de a obține intervenția umană în cazul unei decizii individuale automatizate și dreptul de a adresa o plângere autoritățîi de supraveghere a prelucrării datelor, precum și alte drepturi aplicabile. 

13. LIVRAREA BUNURILOR

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a produselor pentru o manipulare optimă și transmiterea documentelor necesare livrării.

14. PREȚ

Vânzătorul va face toate eforturile pentru a oferi informațiile corecte privitoare la prețul și caracteristicile produselor. Este posibil că unele caracteristici și/sau preturi să fie greșite dintr-o eroare umană. În cazul în care Cumpărătorul plasează o Comandă în care produsul are prețul greșit, Vânzătorul are dreptul să anuleze Comanda Cumpărătorului.

15. CARACTERISTICI ERONATE

În cazul înregistrării unei comenzi în care produsul are caracteristicile eronate dintr-o eroare umană sau tehnică, Vânzătorul va depune toate eforturile pentru a livra un produs cu caracteristici asemănătoare produsului comandat. Dacă Cumpărătorul nu va fi de acord cu această soluție, Vânzătorul are dreptul de a anula această comandă.

16. RETURUL

16.1 Produsele comandate NU pot fi returnate. In cazul in care produsele comandate nu corespund specificatiilor stabilite in momentul plasarii Comenzii, Bijuteria Almas isi va asuma raspunderea, in sensul in care va remedia problema in termen de 30 zile calendaristice.

16.2 Cumparatorul are obligatia sa anunte Bijuteria Almas, in termen de 15 zile, in cazul in care exista o greseala si/sau neclaritate in cee ace priveste Comanda.

17. GARANȚII

17.1 Prin certificatul de garanție emis de Bijuteria Alms, se atestă că produsele îndeplinesc parametrii și cerințele de calitate în conformitate cu normele legale în vigoare. Termenul de garanție pentru bijuteriile din aur este de 5 (cinci) ani pentru orice lipsă de conformitate existentă la data vânzării.

17.2 Autenticitatea și caracteristicile materialului prețios – aur 14K (585‰) / aur 18K (750)- cât și a pietrelor prețioase încrustate în montura bijuteriilor sunt garantate pe viață. Drepturile consumatorului sunt conforme cu dispozițiile art. 11(8) din OUG nr.  140/2021.

17.3 Aurul poate fi galben, alb sau roz. Aurul este obţinut prin alierea metalului preţios cu un mix de metale care îi conferă nuanţa specifică. Pentru a intensifică luciul bijuteriilor din aur alb, acestea sunt acoperite cu rodiu. Stratul de rodiu se poate uza în 6-12 luni, iar bijuteriile pot pierde din strălucire. Pietrele de zirconiu se pot mătui în timp.

17.4 Pentru bijuteriile încrustate cu pietre, în cazul desprinderii / căderii acestora în perioada de garanție, vânzătorul le va înlocui gratuit, într-un termen de 15 zile, numai în situațiile în care acest lucru nu este imputabil cumpărătorului. Garanția nu include deteriorările provocate bijuteriei din cauza nerespectării indicațiilor menționate în cadrul certificatului, a accidentelor, a neglijenței, a utilizării necorespunzătoare a acesteia sau a altor factori care nu au legătură cu defectele de material sau de manoperă.

17.5 Reparațiile pentru produsele aflate în termen de garanție vor fi efectuate gratuit în termen de 15 zile, în condițiile prevăzute de art. 12 (1) din OUG nr. 140/2021, dacă se confirmă faptul că un defect de manoperă a reprezentat cauza unei asemenea deteriorări.

18. LEGEA APLICABILĂ

Prezentele Termeni și condiții se supun legislației din Romania. Eventualele litigii apărute intre Vânzător și Utilizatori / Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești romane competente.

19. DIVERSE

19.1 Societatea își rezervă dreptul de a actualiza periodic acest set de Termeni și Condiții (e.g. pentru a corespunde schimbărilor survenite la nivelul legislației sau al serviciilor furnizate de Societate). Utilizatorii înregistrați vor fi notificați cu privire la operarea unor actualizări / modificări în Termeni și Condiții, li se va solicita Utilizatorilor înregistrați să își exprime acordul cu privire la Termenii și Condițiile actualizate.

19.2. Pentru a asigura respectarea condițiilor de acces la site și utilizare a serviciilor, utilizatorul trebuie să verifice la momentul fiecărei accesări a site-ului termenii și condițiile de utilizare a Site-ului. Utilizarea Site-ului și/sau a oricăror servicii, chiar și în cazul omisiunii utilizatorului de a analiza termenii și condițiile aplicabile, reprezintă acordul expres al utilizatorului de acceptare a respectivelor condiții.

× Cu ce informații te putem ajuta?